Na vsebino

Letni zbor belokranjskih veteranov vojne za Slovenijo

V petek, 1. marca 2024, smo se belokranjski veterani vojne za Slovenijo srečali na letnem zboru v gostišču Kapušin na Krasincu v metliški občini. Skupaj z gosti se nas je letos zbralo kar 220.

Pred samim zborom smo v polnem številu z zanimanjem prisluhnili zanimivemu in poučnemu predavanju veterana dr. Borisa Pogačarja o težavavah s prostato in možnih zapletih.

Po prijetnem glasbenem programu in po veteranskem dejanju, ki sta ga izvedla častni predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Bela krajina (v nadaljevanju OZVVS) Branko Kobetič in prvi praporščak Zvone Radkovič, smo prešli na vsebino letnega zbora: po izvolitvi organov zbora in sprejemu dnevnega reda so svoja poročila podali predsednik OZVVS Martin Henigsman, za njim pa še sekretar (finančno poročilo), častno razsodišče in nadzorni odbor. V svojih poročilih so vsi poudarili uspešno in skrbno delo v preteklem letu. Vsa poročila smo soglasno sprejeli.

Predsednik in sekretar OZVVS sta nam predstavila finančno ovrednoten program dela za leti 2024 in delno 2025 – program smo soglasno sprejeli. Tudi predlagano povišanje letne članarine na 18,00 EUR smo potrdili.

Sledili so pozdravni nagovori gostov, ki so vsi poudarili dosedanje uspešno sodelovanje z našim združenjem z željo, da tako ostane tudi v prihodnje.

Letni zbor smo nadaljevali s svečanim delom: s podelitvijo priznanj prizadevnim članom OZVVS. Letos je bronasto plaketo ZVVS prejel Tone Štajdohar, srebrno plaketo so prejeli Viktor Kozjan, Martin Ilenič in Hermina Golobič, zlato plaketo ZVVS pa Anton Kambič in Vincenc Špringer. Priznanje reda III. stopnje pa bodo na glavnem zboru ZVVS prejeli Slavko Gračan, Marija Grabrijan, Ivanka Kobetič in Andrej Videtič.

Člani OZVVS s statusom veterana, ki doslej še niso prevzeli spominskih medalj ob 30. obletnici osamosvojitve, so le-te lahko prevzeli na letošnjem zboru.

Po zaključku uradnega dela letnega zbora belokranjskih veteranov je sledilo veteransko druženje ob večerji, pijači in prijetnih pogovorih. Razšli smo se z mislijo na srečanja v letošnjih aktivnostih OZVVS Bela krajina.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj