Na vsebino

Letalci niso leteli, ampak delali

Danes je imel Aeroklub Bela krajina skupščino. Šlo je bolj za papirologijo, saj so vsebinsko skupščino z volitvami vred, že imeli v aprilu. Tako kot je v navadi, klub nima nekih dolgih sestankov. Druženje je vedno povezano z delom. Tako so po skupščini opravili tehnični dan. Po domače bi se temu reklo generalno čiščenje hangarja in okolice.

Lotili so se tudi pregleda in urejanje dokumentacije, tako letal kot samega vzletišča. Nekaj časa so namenili tudi urejanju okolice. Požagali so starejšo brezo ob geodetski točki, ker je motila signal. Lepo je videti tudi levi gozdni rob vzletišča, ki je tudi obsekan in počiščen. V začetku poletja pa jih čaka še ureditev drenaže vzletišča, ki je na več mestih poškodovana. Nasuli bodo tudi gramoz na gozdno pot, ki so jo piloti presekali pozimi. Preselili bodo tudi zunanje masivne klopi namenjene obiskovalcem v gozdiček. Požagati so morali drevesa zaradi varnega letenja ob dovozni cesti in kontejnerju. Prireditveni prostor bodo ogradili z nizko minimalno ograjo.

Mučijo jih sicer neleteča klubska letala, Utva 75, Blanik L13 in Vuk T. Rešitev se bo pokazala v kratkem. Veliko časa porabijo tudi za urejanje prireditvenega prostora, ki ga skušajo tržiti, da s temi sredstvi lahko vzdržujejo objekte in letala. Interes je kar velik, saj je vzletišče s svojo infrastrukturo idealen prostor za večje prireditve.

Ob 40. Letnici kluba so izdali knjigo, Aeroklub Bela krajina 1975-2015 v kateri je opisna in s slikami podprta zgodovina kluba.

V klubu trenutno letijo Dimona, BolkoW, Falke, Storm in dva motorna zmaja.

Posodobiti nameravajo tudi svojo internetno stran, da bo bolj turistično obarvana in privlačna.

Dela na vzletišču nikoli ne zmanjka, toda zagnani in pridni kot so, bodo sproti vse uredili, kot je treba.

Vir: Aeroklub Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj