Na vsebino

Kulturni dan z Mozartom

Danes, prvi dan po jesenskih počitnicah, smo na šoli imeli prijeten kulturni dan v družbi Mozartove glasbe.

Prvo šolsko uro so se vsi učenci zbrali v večnamenskem prostoru šole in prisluhnili zanimivi predstavitvi življenja enega najbolj znanih skladateljev, W. A. Mozarta. Pred ogledom predstave je bilo potrebno spregovoriti še nekaj besed o vsebini Mozartove pravljične opere Bastien in Bastiena, saj je operno petje velikokrat poslušalcem nerazumljivo. Učenci so obnovili še znanje o tem, kaj sploh je opera, kdo v njej nastopa in sodeluje. Tudi na bonton na predstavi nismo pozabili. Učenci so pokazali veliko mero dobre volje, pridno sodelovali in odgovarjali na vprašanja učiteljice Helene in tako dokazali, da so skrbno poslušali njeno uvodno predstavitev.

Večina učencev se je nato z avtobusom odpravila proti semiškemu kulturnemu centru, kjer so uživali v prijetnih melodijah, prisluhnili opernemu petju. Pritajen smeh gledalcev je sporočal, da operno petje ni nekaj vsakdanjega, zato je bilo to še posebej zanimivo. Skozi predstavo nas je vodil prijazni čarovnik Kolas s svojimi enkratnimi čarovnijami. Zgodba o pastirčku Bastienu in pastirici Bastieni, ki ga ljubezen lepe kraljične premami, se ravno s čarovnikovo pomočjo dobro konča. Bastien na koncu ugotovi, da denar ni vse in se vrne nazaj k svoji pastirici.

Zadovoljni s predstavo smo si v preddverju dvorane ogledali še razstavo o gledališkem bontonu, na koncu pa obiskali še semiško knjižnico. Prijazna knjižničarka Bernarda nam je predstavila tudi semiškega pesnika Lojzeta Krakarja in prebrala nekaj njegovih pesmi, skozi okno pa smo lahko sredi Semiške gore uzrli tudi pesnikovo rojstno hišo.

Vrnili smo se polni prijetnih vtisov, ki jih ta dan res ni manjkalo. Še na vreme smo se požvižgali.

Učenci, ki so ostali v šoli, pa so preživeli lego kulturni dan. Po ogledu lego filma, so poslušali zgodbici v multisenzorni sobi ter po literarnih predlogah ustvarjali z lego kockami.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

45
510
611
71
84
95
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj