Na vsebino

Kulturna šola

V petek je bila na OŠ Luisa Adamiča v Grosupljem podelitev nazivov in priznanj kulturnim šolam v Sloveniji. Komisija je ocenila, da so dosežki učencev in dejavnosti na OŠ Belokranjskega odreda Semič tako uspešne, da je naša šola prejela naziv kulturna šola za obdobje 2017 -2022. Z raznovrstnim kulturnim delovanjem v preteklih letih smo dokazali, da si še vedno zaslužimo naziv kulturna šola. Dragi učenci, učenke in vsi mentorji kulturnih dejavnosti, to priznanje pripada vsem vam, ki ste skrbeli za raznovrstno kulturno dogajanje v šoli.

Za učence šol z nazivom kulturna šola so pripravili delavnice, ki sta se jih udeležila po dva učenca. Iz naše šole sta Žana Pintarič in Viktorija Malnarič iz 8. razreda ustvarjali v likovni delavnici S čopičem do sanj.

Kulturna šola je državni projekt v osnovnih šolah, namenjen predvsem obšolskim dejavnostim s področja kulture, ki ima jasen cilj, dvigniti kvaliteto in obseg kulturnega udejstvovanja. Z večletnim delom se je potrebno dokazati na mnogih področjih kulturnega življenja. Naziv je za našo šolo veliko priznanje, saj je rezultat večletnega dela na kulturnem področju.

Naša šola je za kulturno delovanje že leta 2011 prvič prejela naziv »KULTURNA ŠOLA«, ki ga podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Na naziv smo ponosni in se trudimo z različnimi kulturnimi dejavnostmi popestriti dogajanje na šoli in širše v lokalni skupnosti. Aktivnosti so zelo raznolike; obsegajo glasbeno, likovno, gledališko, folklorno dejavnost, ples, video, literaturo in ohranjanje kulturne dediščine. Izvajajo se v okviru pouka, dni dejavnosti, interesnih dejavnosti in projektov.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj