Na vsebino

KUD Oton Župančič Vinica v Osijeku med “sosedi”

Člani KUD Oton Župančič Vinica so konec tedna preživeli v Osijeku na Mednarodnem folklornem festivalu "Susjedi", ki je bil v preteklosti znan kot Alpe Adria. V petek zvečer so Slovenijo zastopali na prizorišču festivala v Vinkovcih, v soboto pa v Đakovem.

Festival je potekal pod okriljem Zveze organizacij folklornih festivalov in ljudske umetnosti (CIOFF - Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d ‘Arts Traditionnels), na festivalu pa so nastopile še folklorne skupine iz Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške. Člane KUD Oton Župančič Vinica je na festivalu spremljala tudi predstavnica CIOFF za Slovenijo gospa Janja Ravnikar.

Vsaka država je imela gostitelja, za KUD Oton Župančič Vinica je bila to ena vidnejših folklornih skupin na Hrvaškem HKUD Osijek 1862, ki je za Viničane pripravila vrsto aktivnosti in poskrbela, da so festival preživeli v prijetnem vzdušju.

Sicer pa so nekateri člani skupine v Osijeku že od 24. junija in so z mladimi iz Hrvaške, Španije in Bolgarije udeleženci mladinske izmenjave KOLOSIJEK/COOL OSIJEK, ki temelji na raziskovanju in spoznavanju bogatih tradicij in običajev iz vse Evrope. Udeleženci preko interaktivnih delavnic delijo svoje kulture in običaje ter raziskujejo kulturno dediščino.

KUD Oton Župančič Vinica čaka pester mesec julij, saj se intenzivno pripravljajo na plesno predstavo Legende Vinice ob jubileju – 60. obletnici delovanja, na katerega v okviru Poletja v Vinici vljudno vabijo v petek, 19. julija 2024, ob 20. uri na igrišču pri OŠ Vinica.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj