Na vsebino

Kraška učna pot od Lebice do Krupe in naprej

Kraška učna pot s Trate pri Semiču.
Kraška učna pot s Trate pri Semiču.

Učna pod vodi po plitvem krasu po zaledju reke Krupe in ob sami reki. Predrti kraški svet s številnimi vrtačami, manjšimi izviri, kamnitimi gmajnami, steljniki, steljniškim gozdom, naravno ohranjenim gozdom gradna in belega gabra ter reko Krupo je izjemna učilnica v naravi. Na učni poti so tri manjše kraške jame: vodna kraška jama Lebica, Malikovec in Judovska hiša, ki je edina potrjena paleolitska jamska postaja v Beli krajini. Pot je bila v letu 2019 obnovljena in obogatena z visečo brvjo. Izvir je življenjski prostor svetovno znane jamske školjke kongerije. Pohod po celotni poti traja 4 ure.

Na fotografijah so: Kraška učna pot s Trate pri Semiču, Kužno znamenje, pogled iz kraške jame Malikovec, Vodenica pri Brstovcu, Vinji Vrh pri Semiču s cerkvijo Sv. Trojice, izvir reke Krupe in Krupa, brv preko reke Krupe, Judovska hiša, izvir jamske školjke in izliv reke Krupe v Lahinjo.

Vir: Odkrijte Belo krajino

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj