Na vsebino

Koncesija na javni razsvetljavi v občini Črnomelj

Občina Črnomelj je z izbranim prijaviteljem PETROL d.d., Ljubljana, danes podpisala koncesijsko pogodbo za opravljanje lokalne gospodarske javne službe posodobitve, upravljanja in vzdrževanja javne razsvetljave in svetlobne prometne signalizacije v Občini Črnomelj. Pogodba je podpisana po zaključenem javnem razpisu, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 50/2016 dne 15. 7. 2016.

S podpisom koncesijske pogodbe je gospodarska javna služba vzdrževanja javne razsvetljave urejena skladno z zakonodajo, hkrati pa je zagotovljena tudi njena posodobitev oziroma uskladitev z zahtevami uredbe o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja okolja.

Predvidoma do konca leta 2016 bodo vse neustrezne svetilke javne razsvetljave v občini zamenjane z najbolj varčnimi in trajnimi LED svetilkami, kar bo zmanjšalo porabo električne energije za 60 %. Iz dela prihrankov na stroških za električno energijo se bo koncesionarju v 12. letih poplačala investicija v posodobitev razsvetljave.

Ker bodo imele zamenjane svetilke garancijsko dobo 10 let, posledično računamo tudi na manjše stroške vzdrževanja javne razsvetljave. Tako bo več sredstev iz tega naslova lahko namenjenih za dograditev javne razsvetljave.

Do konca oktobra 2016 oziroma takoj po pričetku izvajanja koncesije bomo na naši spletni strani www.crnomelj.si objavili kontaktne podatke za prijavo napak na razsvetljavi ali svetlobni prometni signalizaciji ter za pritožbe na izvajanje koncesije.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj