Na vsebino

Komandna soba Gasilske zveze Metlika

V četrtek, 12.novembra, je v prostorih gasilskega doma Metlika potekala predstavitev projekta »komandna soba Gasilske zveze Metlika«, ki pomeni tehnično in podatkovno podporo vodstvu (štabu) velikih intervencij. Komandna soba zajema informacijsko in telekomunikacijsko opremo, ki jo v najkrajšem času lahko postavimo na lokaciji vodenja. Za učinkovito delovanje pa so ključni usposobljeni častniki, kot tudi, da vodstvo razpolaga z aktualnimi podatki, pravilnimi informacijami s terena, čistopisi zemljevidov infrastrukturnih vodov ali nevarnosti, ki so potrebne za vodenje (sprejemanje odločitev in posredovanje povelj v času intervencije). Postopke vodenja velikih intervencij je predstavil poveljnik GZ Metlika Peter Šneljer.

Razvoje aktivnosti projekta so usmerjene v povezovanje baz podatkov in sistemskih rešitev različnih služb in organizacij, ki delujejo v okviru sil za zaščito in reševanje.

Sredstva za nabavo potrebne je zagotovila Občina Metlika z namensko prerazporeditvijo sredstev iz kvote civilne zaščite.

Vir: Gasilska zveza Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj