Na vsebino

Ko združiš vrhunske glasbenike, dobro hrano, izbrana vina in prijetno družbo ...

... dobiš enkraten dogodek.

In ravno to se je zgodilo minulo nedeljo zvečer na metliškem gradu. Klub belokranjskih študentov je v sodelovanju z Zavodom Metlika organiziral Grajski večer glasbe in okusov. Glede na "sestavine" nedeljskega recepta smo kar nekako pričakovali dogodek na visokem nivoju. Priznana glasbena skupina Teo Collori & Momento Cigano, ki pod vodstvom Tea Collorija ustvarja in izvaja avtorsko glasbo že od leta 2015, je tudi tokrat na svoj način obogatila enkraten grajski ambient. Kako tudi ne bi, saj poleg Tea glasbo ustvarjajo in interpretirajo še Matija Krečič (violina), Jošt Lampret (bas), Metod Banko (kitara, vokal) in Matej Kužel (klarinet). Fantje so izbrali več kot primeren glasbeni repertoar za koncert v kavarniškem stilu.

Nedeljski večer pa je poleg glasbenega ponudil tudi gastronomsko razvajanje. Anja Fir, finalistka 9. sezone šova MasterChef Slovenija, je z zbrano družbo delila delček svojih kulinaričnih sposobnosti. Pripravila je štiri manjše jedi iz belokranjskih sestavin iz ponudbe Hiše dobrot, ki so ob vinski spremljavi Šturmove grajske kleti z lahkoto in v ritmu glasbe dosegle željeni učinek in potrditev kvalitete vseh sodelujočih na grajskem dvorišču.

Pohvale vredno v pričakovanju podobnih večerov!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj