Na vsebino

Klic v skrivno državo

V okviru krožka angleščina malo drugače smo v petek, 31. 3., izvedli že drugi klic v skrivnostno državo.

Že začetek je bil zelo dober. Razdelili smo si vloge. Nato smo razmišljali, kakšna vprašanja bi zastavili skrivnostnim otrokom iz neznane države. In nato, težko pričakovan trenutek. Končno smo se pričeli pogovarjati z neznanimi klicatelji preko videokonferenčnega klica. Najprej je z njimi spregovoril Jaša iz 5. r., saj je dobil vlogo pozdravljalca.

Nato so na vrsto prišli komunikatorji Luka, Izidor in Nuša iz 6. r. ter , ki so jim zastavljali vprašanja, povezana z njihovo državo. Že od samega začetka smo predvidevali, da naši sovrstniki iz tujine živijo v Nemčiji, saj so se na začetku izdali z povedjo, ki se nam je zdela nemška. Na tak način so nas samo zavedli, kajti po nekaj vprašanjih smo ugotovili, da živijo na Nizozemskem. Ko smo izvedeli, iz katere države prihajajo, smo morali ugotoviti še, iz katerega mesta so, kar je bilo zelo težko. Vneto smo pridobivali odgovore na vprašanja – Neja in Neža iz 6. r. sta odgovore pisali na tablo, Gal in Dominik iz 5. r. ter Nik iz 6. r. pa so podatke iskali na spletu. Lara iz 6. r. in Luka ter Manca iz 5. r. so podatke in predloge vprašanj prenašali med različnimi skupinami, saj smo morali biti vsi čim tišji, da smo se z vrstniki iz Nizozemske lahko slišali. Dobili smo ravno dovolj podatkov, da smo lahko ugotovili, da prihajajo iz mesta, ki je južneje od Einddhover -ja. Na žalost so nizozemski otroci prej ugotovili, da mi živimo v Črnomlju. Ker je zmanjkalo časa, niso ugibali še naprej, povedali pa so nam, da so tudi oni samo 10 km oddaljeni od mesta, ki smo ga ugotovili.

Skratka – bilo je zelo zanimivo. Na koncu jim je Dominik iz 5. r. še predstavil našo prečudovito državo, naš kraj Dragatuš in šolo (poslali smo jim tudi powerpoint). Za konec smo se poslovili ter se z učiteljico pogovorili, kaj bi lahko izboljšali za naslednjič. Gašper in Tamara iz 5. r. sta bila naša fotoreporterja, Nika in Jaša iz 5. r. pa sta članek zapisala še v angleščini. Ta ura se mi je zdela zelo zanimiva in komaj čakam, da spoznamo vrstnike še iz drugih držav.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj