Na vsebino

Kk je fejst zero waste (foto & video)

Pod tem imenom danes v centru Črnomlja poteka velika eko prireditev v organizaciji Srednje šole Črnomelj, ki so si jo zamislili kot zero waste dogodek s katerim želijo udeležence ozavestiti o pomenu trajnosti in varovanja okolja. Namen dogodka je okoljsko ozaveščati prebivalce Bele krajine, saj je v zadnjih letih zaznati poslabšanje stanja okolja tudi z vidika odvrženih odpadkov.

Ne gre zgolj za ločeno zbiranje in recikliranje, pač pa za nenehno iskanje načinov učinkovite rabe virov. Bistveni so ukrepi preprečevanja, ki znižujejo tako količine kot vsebnost nevarnih snovi v odpadkih. Sledi iskanje možnosti ponovne uporabe, šele nato ločeno zbiranje, recikliranje.

Na dogodku si lahko izmenjate, prinesete ali pa samo vzamete nova ali še uporabna rabljena oblačila, obutev, igrače, namizne igre, šolske potrebščine. Poskrbljeno je za odvoz odsluženih oblačil in obutve ter nevarnih odpadkov. Na vozilu transformer si lahko ogledate potujoči muzej stare tehnike s starimi aparati, se preizkusite v retro igricah in oddate še delujoče stare aparate.

Udeleženci lahko ustvarjajo v številnih delavnicah zunanjih izvajalcev, nameščenih na parkirišču pri črnomaljskem gradu, organizatorji pripravljajo tudi eko prireditev.

Partnerji pri izvedbi dogodka so Občina Črnomelj, KS Črnomelj, Komunala Črnomelj in RIC Bela krajina, za samo vsebino delavnic pa so poskrbeli DPM Črnomelj, ZIK Črnomelj, ZEOS Ljubljana, Komunala Vrhnika, ZRSVN Novo mesto, ZGS OE Črnomelj, KP Kolpa, MC BIT, Društvo Proteus in Biodinamično društvo (LAN).

Vse do 17. ure imate čas, da si dogodek ogledate tudi v živo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj