Na vsebino

Kako so volili v Semiču in kdo bo sedel v občinskem svetu

Predsednik Občinske volilne komisije v Semiču je bil Marko Zupanič, ki je tudi podpisal Poročilo o izidu lokalnih volitev za občinski svet Občine Semič. Število sedežev v svetu je bilo neuradno jasno že v nedeljo zvečer, zaradi referenčnih glasov pa smo raje počakali in objavljamo uradne rezultate.

Semiški občinski svet šteje 14 članov, od tega ima SDS - Slovenska demokratska stranka 3 mandate, SLS - Slovenska ljudksa stranka prav tako 3, Ni nam vseeno 2 sedežea v občinskem svetu, NSI - Nova Slovenija - Krščanski demokrati, SMC - Stranka modernega centra, DESUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije, SNS - Slovenska nacionalna stranka in SD - Socialni demokrati pa po enega.

En sedež ima tudi Valerija Hudorovac, ki zastopa romsko skupnost, poročilo najdete TUKAJ.

Uradno poročilo z imeni novih občinskih svetnikov je na povezavi TUKAJ.

Kot smo že poročali, je Polona Kambič v nedeljo dobila 72 glasov več kot protikandidatka Sonja Klemenc Križan in tako ostaja v županskem stočku še nadaljnja štiri leta. Uradno poročilo je TUKAJ.

Vir: Občinska volilna komisija Občine Semič, DVK

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj