Na vsebino

Kaj se dogaja z gradnjo nove šole Loka

Fotografija gradbišča je iz začetka septembra. Foto: A.R.
Fotografija gradbišča je iz začetka septembra. Foto: A.R.

V začetku avgusta je nenadoma utihnilo brnenje strojev na gradbišču nove šole Loka v Črnomlju in hitro so se v javnosti začela pojavljati ugibanja o razlogih za umik strojev, opreme in delavcev z gradbišča. Na Občini Črnomelj so že takrat mirili z zagotovili, da se naložba izvaja v skladu s predvidenimi roki in bo dolgo pričakovana gradnja novega dela Osnovne šole Loka zaključena jeseni prihodnje leto, kot je bilo načrtovano.

Po zadnjih podatkih občine se na objektu trenutno izvajajo obrtniška dela: estrih, fasada, krovska dela, montaža stavbnega pohištva ter inštalaterska dela. Usklajujejo se tudi popisi notranje opreme. »Projekt se izvaja v skladu s predvideno časovnico, kar zagotavlja pravočasno dokončanje. Skupaj z dosedanjim napredkom in trenutnimi aktivnostmi se projekt premika naprej proti uspešni zaključitvi,« so zapisali.

Celotna naložba s katero bodo rešili večletno perečo prostorsko stisko črnomaljske šole, je bila prvotno ocenjena na dobrih 12 milijonov evrov, pri čemer bi država prispevala skoraj sedem milijonov evrov, preostanek pa bi pokrila občina. A kot je povedal župan Andrej Kavšek, se je naložba zaradi razširitve stavbe, zunanje ureditve in ostalih nadgradenj podražila za približno 1,5 milijona evrov, tako da nova vrednost sedaj znaša okrog 14,3 milijona evrov. Zaradi tega je bilo potrebno projekt preprojektirati, dodatna sredstva pa si bodo po besedah župana prizadevali pridobiti iz državnega proračuna.

S prenovo osnovne šole nadaljujejo tudi v Dragatušu

V skladu s časovnico po navedbah občine poteka tudi dograditev Osnovne šole komandanta Staneta v Dragatušu, ki jo zadnji dobri dve desetletji pesti prostorska stiska. Tam se trenutno izvajajo dela na avditoriju in zaključnem sloju fasade, v notranjosti stavbe pa potekajo dela na razvodih elektro in strojnih inštalacij. Za naložbo, ki jo nameravajo v skladu z načrti končati do poletja prihodnje leto, bodo odšteli nekaj več kot 2,4 milijona evrov, sredstva države v višini približno 1,4 milijona evrov pa so po besedah župana Kavška večinoma že počrpali.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj