Na vsebino

Jutri bo spremenljivo oblačno

Ponoči se bodo zlasti nad vzhodno polovico države razširile plohe ali nevihte, ki se lahko nadaljujejo tudi v jutro. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, ob obali okoli 23 °C.

V četrtek bo na Primorskem povečini sončno, drugod spremenljivo oblačno. Nastajale bodo nevihte, ki bodo pogostejše na vzhodu države. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, drugod v notranjosti vzhodni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem od 32 do 36 °C.

Predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo danes in v prihodnjih dneh velika toplotna obremenitev.

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Soparno bo. V soboto in nedeljo bo sončno, predvsem v hribih bodo popoldne nastale nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja.

Naši kraji so na obrobju anticiklona, ki se zadržuje nad delom zahodne Evrope in Rusije. Pri tleh bo k nam s severovzhodnimi vetrovi dotekal zelo topel in nekoliko bolj vlažen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj