Na vsebino

Jurjevanje v Beli krajini s pestrim večernim programom kljubuje vročinskemu valu

Vročinski val je pošteno udaril v Belo krajino in Črnomelj, kjer te dni poteka Jurjevanje v Beli krajini. Kljub pestremu sobotnemu zgodnje popoldanskem programu, so na prizorišča pri +35°C prišli le tisti najbolj vztrajni in željni dogajanja. Vse se je obrnilo na bolje po 18. uri, ko je postalo pestro na črnomaljski promenadi in od 19. ure dalje na glavnem odru, kjer so se z zabavnim programom predstavili prejemniki srebrnega državnega priznanja in po mnenju komisije najhitreje razvijajoči se tamburaški orkester v Sloveniji, tamburaški orkester KUD Carmen Cord iz Metlike, pod vodstvom Mateja Matkoviča. Sledil je 2. sklop folklornih nastopov »Ki za kolo, naj gre z nami v kolo«, kjer so se po dvakrat predstavile folklorne skupine MFS Ivan Navratil z metliškim obredjem in bojanskimi plesi, Akademska folklorna skupina France Marolt, Folklorni ansambel Djido iz Srbije in Ballet Folklorico Sabor Boricua iz Portorika s plesnimi koraki salse in karnevalskega dogajanja.

Na družabni ples pod zvezdami so obiskovalce z igranjem uspešnic 20. stoletja privabili Big Band Črnomelj pod dirigentsko taktirko Toneta Kralja.

Na še zadnji dan Jurjevanja v Beli krajini je organizator pripravil pester program. V cerkvi sv. Duha bo ob 18. uri v sklopu Poletne kitarske šole kitarski koncert. »Špansko rapsodijo« bosta izvedli Eva Hren na kitari in mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran. V večernih urah bo na glavnem odru svoj rockovski repertuar predstavila domača Godba na pihala Črnomelj, temu pa sledi še zadnji sklop folklornih plesov »Lepa Anka kolo vodi…« s skupinami: FS Ballet Folklorico Sabor Boricua iz Portorika, Folklorni ansambel Djido iz Srbije, Folklorna skupina Oton Župančič Vinica, Folklorna skupina Božo Račič Adlešiči, Folklorna skupina Mahično iz Hrvaške in FS Društvo upokojencev Črnomelj. Vabljeni na zaključek 54. Jurjevanja v Beli krajini!

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

45
510
611
71
84
95
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj