Na vsebino

Jame - kraj, kjer se čas ustavi

Velikokrat se sprašujemo, kakšen svet je pod nami. Letos smo v Knjižnici Črnomelj ob Mednarodnem letu jam in krasa 2021 v poletnih dneh postavili na ogled razstavo jamskih fotografij z naslovom Jame, kraj, kjer se čas ustavi. V Sloveniji imamo namreč registriranih preko 14.196 jam, vsako leto pa jamarji na novo odkrijejo in dokumentirajo vsaj 300 novih jam.

Svoje jamske fotografije je na ogled postavil Leopold Bregar, jamar, ljubiteljski fotograf in predsednik Jamarskega kluba Krka. S fotografiranjem jam se ukvarja že vrsto let. Aktivneje se je z jamarstvom začel ukvarjati leta 2000, osem let pozneje je opravil tudi izpit za jamarja pri Jamarski zvezi Slovenije. Raziskal in dokumentiral je številne nove jame in brezna, tako v Sloveniji, kot v tujini. Je tudi dobitnik zlatega znaka Jamarske zveze Slovenije.

Na razstavi boste za trenutek lahko pokukali v svet, ki je za marsikoga le temno podzemlje. Uigrana ekipa jamarjev, ki poleg fotografa sodeluje pri fotografiranju, nam preko razstavljenih fotografij odkrije lepote sveta »tam spodaj«.

Razstava je v prostorih črnomaljske knjižnice na ogled vse do 6. avgusta.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj