Na vsebino

Imeli smo visok obisk

Na Srednji šoli smo imeli danes visok obisk – na našo šolo je prišel predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

V luči 25-letnice osamosvojitve države predsednik z gostom, ki je aktivno soustvarjal polpreteklo zgodovino, vodi pogovor z dijaki na temo »Nastajanje samostojne slovenske države«. Tokrat je gostil Jožefa Školča, zadnjega predsednika Zveze socialistične mladine Slovenije in drugega predsednika Državnega zbora Republike Slovenije.

Dijaki so gosta z navdušenjem pričakali – pred vhodom v šolo so ju predstavili predstavniki strokovnih programov, Tjaša Miketič, 3. E, Nejc Geltar, 3. ST in Žiga Schweiger, 2. OK, v jedilnici šole, kjer je potekal pogovor, pa sta ju nagovorila gimnazijca Valentina Ambrožič, 4. b in Tomaž Kasunič, 4. a. Po uvodnih besedah obeh gostov so sledila vprašanja dijakov.

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju. Na koncu sta se predsednica dijaške skupnosti Manja Novak in ravnateljica šole Elizabeta Prus zahvalili obema gostoma in jima izročili simbolična darila – predsedniku države sliko naše dijakinje Zvonke Janežič, gospodu Školču belokranjsko pisanico. Ker pa iz Bele krajine nihče ne sme oditi lačen, sta v dar prejela še belokranjsko pogačo. Tudi predsednik ni prišel praznih rok – ravnateljici šole je izročil predsedniško protokolarno darilo, svileno zastavo Republike Slovenije.

Seveda brez fotografiranja oz. selfijev s predsednikom ni šlo.

Vir: SŠ Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj