Na vsebino

Ilustracije Polone Pačnik

Ali ste vedeli, da je ilustracije ob prenovi zbirke v Spominski hiši v Vinici ustvarila znana slovenska ilustratorka Polona Pačnik?

Na didaktičnem čebelnjaku se nahaja 12 Župančičevih ugank v podobi ilustracij avtorice. Vsako panjsko okno predstavlja ena uganka in rešitev le-te je upodobljena kot slika. V enakih podobah smo dali izdelati prikupne razglednice. Na ogled je tudi občasna razstava ob 145-letnici rojstva pesnika "Župančičeve uganke v ilustracijah Polone Pačnik".

Prav tako pri nas najdete bombažne vrečke s podobo Otona in njegove spominske hiše, ki jih je ustvarila avtorica.

Njena avtorska dela pa najdete tudi na zunanjih igralih in v notranjosti hiše. Ilustracije prikazujejo Župančičeve literarne like ter podobe po pesmih, ki jih je posvetil otrokom.

Jutri je zadnja sobota v mesecu in Spominska hiša Otona Župančiča obratuje od 9. do 13. ure. Nato smo odprti po zimskem delovnem času, kar pomeni, da so vikendi zaprti.

Izkoristite sončno soboto za izlet v Vinico in obiščite hišo, ki hrani najlepše spomine na pesnika in ostale zaslužne Belokranjce!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj