Na vsebino

Green accommodation za Glamping Kolpa Resort

Že konec meseca junija je Glamping Kolpa Resort, kot prvi v destinaciji, prejel primarni okoljski znak Green Key. S pridobitvijo znaka Green Key, enega od znakov v Zeleni shemi slovenskega turizma priznanih, mednarodno veljavnih trajnostnih okoljskih znakov, in ob podpisu Zelene politike slovenskega turizma, so v Glampingu Kolpa Resort izpolnili pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Accommodation, S tem znakom se na slovenskem, evropskem in globalnem trgu tudi formalno pozicionirajo kot trajnostna, okolju in družbi prijazna nastanitev.

Zelene filozofije se v Glamping Kolpa Resortu poslužujejo praktično od samega začetka, saj so mnenja, da lahko le na način zagotavljanja kriterijev trajnostnega turizma ustvarjajo turizem, ki ohranja naravo za zanamce. Recikliranje, podpiranje lokalnega kmetijstva in preostali majhni koraki jih vodijo k velikim – zelenim – ciljem. Primarni znak Zeleni ključ gostom predstavlja možnost certificirane turistične izbire, saj ponudnik nastanitve ustreza visokim okoljskim standardom. Prizadeva si za zmanjšanje porabe virov energije in nižanje količine odpadkov. Znak predstavlja zavezanost okolju, trajnostnemu razvoju in izjemen dosežek.

Pričakovanja obiskovalcev glede zelene ponudbe, so ponudniku v izziv in si bodo prizadevali, da ga izpolnijo, saj menijo, da trajnostnega ravnanja z energijo in odpadki bi se moral vsak med nami posluževati v vsakdanjem življenju.

Želite zeleni oddih, v dobesednem ali prenesenem pomenu? Vsekakor je Glamping Kolpa Resort z naslovom Green acommodation med prvimi, kjer se obiskovalcu zatakne oko in si tudi zasluži obisk zahtevnega turista. Destinacija Bela krajina je na turističnem zemljevidu Slovenije in Evrope znana kot dežela srčnih ljudi. Ime bela pa nosi zaradi številnih etnoloških ali drugih ljudskih izročil povezanih z belo barvo (bele breze, bela narodna noša, …) Bela, a sicer na pogled izredno zelena, butična in avtentična pokrajina, ki premore živahnost in živost raznolike ter pestre ponudbe.

Vir: Destinacija Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj