Na vsebino

Gradnja optičnega omrežja na območju Občine Metlika - projekt RuNe

Občina Metlika obvešča občane, da se je vključila v projekt RuNE (Rural Networks), katerega cilj je izgradnja optičnega omrežja na območjih, kjer tovrstne infrastrukture še ni in je ne nameravajo zgraditi drugi operaterji. V okviru projekta bo zgrajeno odprto omrežje, upravljavec omrežja pa bo omrežje ponujal vsem ponudnikom vsebin pod enakimi pogoji.

Seznam gospodinjstev, kjer se bo optično omrežje gradilo v okviru projekta RuNE, se nahaja v prvem priloženem dokumentu.

V drugem priloženem dokumentu je »Pristopna izjava«, ki služi za ugotavljanje dejanskega interesa za izgradnjo priključkov znotraj projekta RuNe (priključki v posameznih naseljih se bodo namreč gradili ob predpogoju, da minimalno 25% upravičenih uporabnikov dejansko tudi naroči izgradnjo priključka v hišo).

Zainteresirane občane (ki so v seznamu RuNe) vabimo, da najkasneje do konca avgusta 2018 s podpisom pristopne izjave izrazite namero za priključitev na širokopasovno omrežje.

Podpis izjave še ne pomeni podpis pogodbe, daje pa izvajalcu pomembne informacije za nadaljnjo izvedbo projekta RuNe. Če v posameznih naseljih ne bo (dovolj) interesa za izgradnjo priključkov, se v teh naseljih optično omrežje ne bo gradilo.

Podpisane izjave oddajte predstavnikom vaših krajevnih skupnosti ali pa jih oddajte v tajništvo Občine Metlika.

Gospodinjstvom, ki se nahajajo na seznamu RuNe in že imajo zgrajeno optično omrežje ali pa je to v fazi izgradnje, ni potrebno izpolnjevati izjave.

Na seznamu RuNe tudi ni 82 gospodinjstev, ki se nahajajo na območju belih lis (tretja priloga). Na teh območjih bodo optično omrežje gradili operaterji skupaj s sofinanciranjem države.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj