Na vsebino

Gradnja novega bloka na Čardaku - vprašanje sosedov glede hrupa

Pred natanko tednom dni smo na sedež Terce, ki upravlja stanovanjske bloke v Črnomlju, naslovili dopis z naslednjo vsebino:

"Več stanovalcev z Ul. 21. oktobra v Črnomlju nas sprašuje glede gradnje novega bloka (poleg bloka na Ul. 21. oktobra 19a). Niso dobili nobenega obvestila o gradnji; ne vejo koliko časa bo to trajalo, niso bili obveščeni glede hrupa ipd.

Eden od stanovalcev je zapisal: "Če že TGH (izvajalec/investitor) nima te kulture, bi obvestilo pričakoval vsaj od upravitelja (Terca)".

Odgovor Terce, ki smo ga prejeli včeraj:

"V zvezi z vašim dopisom, da Vas več stanovalcev z Ul. 21. oktobra v Črnomlju sprašuje glede gradnje novega bloka (poleg bloka na Ul. 21. oktobra 19a), kaj lahko odgovorite občanom Vam posredujem dopis podjetja TGH:

Spoštovani.
Vezano na Vam usmerjena vprašanja in pripombe s strani stanovalcev Ulice 21. oktobra 19a in 19b, Črnomelj, glede gradnje Večstanovanjskega bloka Čardak, vas obveščamo, da smo dela pričeli izvajati po pravnomočnem gradbenem dovoljenju št. 351-235/2018-19 z dne 27.11.2018 (pravnomočnost 8.12.2018) ter predhodni prijavi gradbišča na lnšpektorat RS za delo in na Upravno enoto Črnomelj, vse v skladu z veljavno zakonodajo.
Gradnja bo predvidoma trajala do 31.8.2021.

V primeru kakršnihkoli nejasnosti smo na razpolago.

Lepo pozdravljeni."

Torej, upamo, da smo s tem odgovorom družbe TGH pojasnili vse, kar stanovalcem ni bilo povedano pred pričetkom gradnje.

Mogoče manjka samo še ena zadeva (vprašanje smo prejeli naknadno in ga še nismo posredovali TGH-ju): "Zakaj na gradbišču ni postavljene gradbiščne table?"

Dejansko je vprašanje na mestu, vsaj po Pravilniku o gradbiščih, ki smo ga našli TUKAJ.

*Zadnji dve fotografiji sta narejeni včeraj ob 20. uri, ko smo šli preverit ali res ni gradbiščne table. Na vidnem mestu table nismo našli.

** Če znamo grajati, moramo tudi pohvaliti, ko je to potrebno. Gradbiščna tabla je zdaj postavljena (petek, 29.5.2020 ob 11.00). Pohvalno in pozitivno, da je podjetje na grajo odreagiralo takoj po prispevku in odpravilo nepravilnosti. Bravo!

Priponke

Vir: TGH, Terca

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj