Na vsebino

Gostišče Kapušin in Restavracija Štajdohar med kvalitetnimi gostilnami

Na spletnem portalu 24ur.com smo zasledili zapis o enajstih kvalitetnih gostilnah v Novem mestu in okolici. Med njimi sta tudi Gostišče Kapušin in Restavarcija Štajdohar. Takole so zapisali v prispevku (posredujemo vam samo opisa za belokranjski gostišči):

"Vse od Save pa tja do Kolpe se razprostirajo gostilne, ki jih bomo predstavili. Zagotovo bodo že opisi v vas zbudili željo po obisku destinacij s pravimi kulinaričnimi dobrotami. Dolenjska je tudi pokrajina z največ gradovi in tako boste poleg gurmanskih užitkov ujeli tudi mnogo lepega za oko. Posavje pa vabi s svojimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi.

Pristne domače jedi v enajstih gostilnah že čakajo, da vam predstavijo vse svoje dobrote in pestro izbiro jedače ter pijače. Nas so očarali še s toplino ter navdušili z domačnostjo in zagotovo bodo tudi vas.

Gostišče Kapušin, Krasinec

V bližini reke Kolpe stoji ponos Belokranjcev – Kapušinovo gostišče. Krasinec 55 je pravi naslov, kjer vas prijazno povabijo v svojo sredino od torka do nedelje. Leta 1989 je gostilno gospodar že kot 20-letni mladenič prevzel od svojih staršev. Sedaj nadaljujejo v družinskem krogu.

Tradicionalni štruklji, degustacijski meniji s 3-5-6-8 hodi, dimljen losos s hrenovim namazom na rukoli, jagenjček z rožmarinom in pečenim krompirjem, hišni žlikrofi iz piščančjih jetrc ali štruklji iz pregrete smetane s sirom so le del vrhunske kulinarike, s katerimi vas izkušeno postrežejo. Jedilni list je tako sestavljen iz hladnih in toplih predjedi, ribjih jedi, glavnih jedi z okusi Bele krajine, jedi z žara, solat in sladic. Izbirate lahko med sladkovodnimi ribami, smuč ali postrv, ki sta pripravljena in postrežena na vrhunskem nivoju. Gostje bodo takoj opazili lasten, hišni slog gastronomije, sestavljen iz belokranjske dediščine in različnih inovacij.

Pri mizi, obloženimi z dobrotami ne manjka ponudba belokranjskih in slovenskih vin z izkušeno someljejsko postrežbo. V hiši imajo dva sommelierja, tako se sommelier gospodar Roman Kapušin zaveda, kako dodajo vina k vrhunski hrani posebno dodatno noto. Tako je poskrbljeno, da izvrstna vinska kapljica obogati vsak obrok.

Postrežejo v okusno opremljenih notranjih prostorih, v ločenih dvoranah in na zunanji terasi, kjer skupno sprejmejo do 200 gostov. Zagotovo tudi dejstvo, da so bili že drugič izbrani za Teden gostiln zbudi še večjo željo po obisku in povabi na pravo kulinarično doživetje.

Restavracija Štajdohar, Črnomelj

Restavracija Štajdohar na mirni zeleni oazi, ki je obdana s smrekovim gozdom vabi na naslov Kanižarica 41g. Že 25 let se družinsko vodeno podjetje trudi, da ponudi le najboljše vsakemu gostu. Od ponedeljka do sobote boste tako lahko uživali v pravi belokranjski kulinariki.

Dnevno se v njihovih kuhinjah pripravi kar 1000 obrokov. Restavracija lahko sprejme do 350 gostov, v poletnem času vabijo na teraso s 50 sedišči. Pred restavracijo imajo veliko parkirišče. Pri njih lahko praznujejo zaključene družbe, poveselite se v njihovi družbi ob raznih obletnicah, za abrahame, poroke in ostale dogodke.

Pridite in okusite belokranjsko pogačo ali štruklje, okusna plošča ''Štajdohar'' je pogosta izbira gostov. Na jedilnem listu lahko med drugimi jedmi naročite tudi okusno pripravljene malice – kranjska klobasa, pečena škarpena, divjačinski golaž je le del iz pestre vsakodnevne in raznovrstne ponudbe. Prijazno in izkušeno osebje vam bo svetovalo tudi pri izbiri kosila, večerje in pri jedeh po naročilu. Jedi so narejene iz živil domačega porekla, poleg klasičnih belokranjskih jedi lahko naročite tudi klasične slovenske tradicionalne jedi, ribje jedi, zelenjavne jedi ali jedi za sladokusce. Ob vsem tem pa seveda postrežejo tudi z vrhunsko kapljico vin priznanih belokranjskih vinogradnikov.

Obiskovalec bo vsekakor začutil in okusil gastronomijo Bele krajine. Dobri hrani, izvrstneme vinu ter prijazni in profesionalni postrežbi se ne boste želeli upreti."

Opise ostalih gostinskih ponudnikov pa si lahko preberete s klikom na vir (spodaj).

Vir: 24ur.com

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj