Na vsebino

Gospodarske družbe morajo v PRS vpisati elektronski naslov

Vpis in javna objava elektronskega naslova pri gospodarskih družbah je po novem Zakonu o gospodarskih družbah (ZGD-1K) OBVEZNA.

Na podlagi zadnje spremembe Zakona o gospodarskih družbah (novela ZGD-1K, objavljena v Uradnem listu RS, št. 18/2021, dne 9. 2. 2021) morajo nove družbe v predlogu za vpis ustanovitve navesti tudi elektronski naslov družbe, ki se vpiše v Poslovni register Slovenije.

Obstoječe družbe pa morajo elektronski naslov v register vpisati v roku enega leta od uveljavitve zakona, to je do 24. 2. 2022.

Vpis elektronskega naslova je možen na več načinov, in sicer:

  • Na točki SPOT (RIC Bela krajina, dr. Marijeta Kobetič, 040 122 872, [email protected]) družba lahko vloži Predlog za vpis spremembe samo v PRS (tudi, če ste družbo ustanovili pri notarju).
  • Družba izpolni obrazec Predlog za vpis spremembe v PRS, podpiše ročno ali elektronsko ter ga dostavi na Izpostavo AJPES-a. Obrazec lahko pošlje po pošti, elektronski pošti ali ga osebno dostavi.
  • Družba lahko na Izpostavo AJPES-a pošlje dopis, ki pa mora biti ročno ali elektronsko podpisan.
  • Ob drugi spremembi, ki jo družba opravi na točki SPOT ali pri notarju, vpiše tudi elektronski naslov.
Vir: SPOT JV Slovenija

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj