Na vsebino

Gledališka predstava devetošolcev

Devetošolci OŠ Belokranjskega odreda Semič so 20. in 21. februarja, pod režijsko taktirko mentorice Anje Petrovčič izvedli predstavo, ki je nastala po besedilni predlogi Tamare Matevc z naslovom Grozni Gašper in tarantela. V torek so s to dobrodelno predstavo zbirali sredstva za končno ekskurzijo na Dunaj in z njo razvajali širšo javnost, v sredo pa so predstavo ponovili še za učence osnovne šole in podružnične šole na Štrekljevcu.

Devetošolci so s svojo igro ustvarili prizore, v katerih je lahko uživala tako mlajša kot starejša publika. V interakciji z občinstvom je nastala razgibana predstava na krilih humorja, petja in pripovedovanja šal. Seveda pa vloga groznega Gašperja ne bi bila dobro odigrana, če ne bi bilo v predstavi tudi nekaj grdih besed in nasilnih prizorov. Ravno to smo s pridom izkoristili in v sredo, na predstavi za šolo, je učenka Ema Krašna izvedla intervju z groznim Gašperjem (Jonom Plutom) in Majo (Tjašo Plut), ki sta strogo obsodila nasilje in s tem dala igri dodatno vrednost.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj