Na vsebino

To so belokranjski izbranci v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna

V kategoriji naj izletniška točka kandidira tudi vas Damelj s kopališčem. Foto: Uroš Novina
V kategoriji naj izletniška točka kandidira tudi vas Damelj s kopališčem. Foto: Uroš Novina

Pretekli teden se je na teren odpravila strokovna komisija akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna, v okviru katere kraji, kampi, tematske poti in drugi ponudniki tekmujejo v urejenosti in gostoljubnosti. Akcijo vsako leto organizira Turistična zveze Slovenije, tokrat že 32. po vrsti.

V okviru akcije bo strokovna komisija ocenila 35 izletniških točk, 21 izletniških krajev, 28 mest ter 19 jeder, osem turističnih krajev, osem zdraviliških krajev, 10 mladinskih prenočišč, 18 kampov in glampingov ter 26 tematskih poti.

Ocenjevanje bo trajalo do sredine septembra, v tem času pa lahko tudi vi oddate svoj glas za tiste slovenske kraje, ki so vam najbolj pri srcu. Svoj glas lahko oddate enkrat na dan v vsaki posamezni kategoriji. Tista mesta, kraji, tematska pot,… ki bodo prejeli največ vaših glasov, bodo prejeli posebno priznanje za NAJ lepši – NAJ gostoljubnejši kraj po izboru ljudstva. Glasovanje poteka do vključno 8. septembra 2023.

V kategoriji najgostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro lahko oddate glas za črnomaljsko mestno jedro.

V kategoriji naj kamp lahko glasujete za Camping Bela krajina – Podzemelj in Kamp Kolpa Vinica.

V kategoriji naj izletniška točka pa se za vaše glasove potegujeta tudi Hiša dobrot Bele krajine (Metlika) in vas Damelj s kopališčem.

Zmagovalce bodo razglasili na dnevih slovenskega turizma, ki bodo v Novi Gorici med 13. in 15. novembrom, so še sporočili iz Turistične zveze Slovenije.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj