Na vsebino

Glasbena pravljica v semiškem vrtcu

Glasbena pravljica je posebna vrsta pravljice, ki poleg tega, da se otrok ob njej nauči peti pesem, vsebuje še prvine literarne zvrsti. Pripoved vsebuje glasbo, ritem, ponavljanje besed in zvočnost jezika. Namenjena je predvsem veselju nad drobnimi dogodki in petju pesmic, ki kot rdeča nit povezujejo besedilo med seboj. Pesem se lahko večkrat ponovi, na koncu pa je tudi zapisana z notami.

Profesorji Glasbene šole Črnomelj so se danes predstavili otrokom in vzgojiteljicam Vrtca Sonček Semič, z glasbeno pravljico z naslovom Miška si poišče nov dom (L. Pokljukar). Otroci so v pravljici spoznavali glasbila ter zvok le teh. Po končani pravljici so otroci z vzgojiteljicami tudi prepevali pesmice ob spremljavi instrumentov.

Vzgojiteljice in otroci se gostom lepo zahvaljujemo za njihov obisk in jim želimo še veliko uspehov pri igranju ter se že veselimo naslednjega srečanja.

Vir: Vrtec Sonček Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj