Na vsebino

Gasilci na tekmovanju "Fire combat"

Prostovoljno Gasilsko društvo Šalka vas je na športnem igrišču ob navzočnosti spodbudne publike po izjemno lepem vremenu pripravilo drugo tekmovanje gasilskih dvojic pod imenom »Fire combat izziv Hozi pa Žaži 2018«. Fire Combat je prestižno in hkrati zelo zahtevno tekmovanje, v katerem se gasilske dvojice v popolni opremi z dihalnim aparatom bojujejo v premagovanju različnih ovir in ob tem poskušajo doseči čim hitrejši čas ter obenem pridobiti čim nižje število kazenskih točk.

Na tekmovanju lahko nastopijo vsi operativni gasilci in gasilke, ki so na dan tekmovanja polnoletni in imajo opravljen najmanj nadaljevalni tečaj za naziv gasilec; veljavni zdravniški pregled za ugotavljanje zdravstvene sposobnosti gasilcev, ki opravljajo najzahtevnejša opravila in uporabljajo izolirne dihalne aparate.

Tekmovanja sta se udeležila tudi poveljnik PGD Gradnik Alojz Konda in poveljnik PGD Krvavčji vrh Toni Plut, enakovredno z moškimi se je v borbo za čas in točke potegovala tudi Katarina Plut (PGD Krvavčji vrh), lanska kraljica metliške črnine iz Cerovca pri Semiču in uradno najboljša slovenska gasilka letos, ki je nastopila v tandemu z Miho Pezdircem (PGD Slamna vas). »Prvič imam na sebi tako težak tovor (opremo). Ampak, šlo je…« je utrujena dejala.

Vir: Fire Combat Slovenija

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj