Na vsebino

Furs in AJPES podaljšala roke za oddajo obračunov in poročil do konca aprila

Finančna uprava in AJPES obveščata, da sta podaljšala roke za oddajo obračunov davka od dohodkov pravnih oseb in dohodka od dejavnosti ter letnih poročil do 30. aprila 2021.

Finančna uprava (Furs) je obvestila, da je DZ sprejel zakon o izvrševanju proračunov za leti 2021 in 2022, v katerem je tudi določba o podaljšanju roka za oddajo obračunov davek od dohodkov pravnih oseb in dohodka od dejavnosti do 30. aprila 2021.

"Čeprav omenjen zakon tik pred koncem marca še vedno ni objavljen v Uradnem listu RS, smo na Finančni upravi kljub temu v sistemu eDavki že prestavili rok za oddajo omenjenih obračunov na 30. 4. 2021. To pomeni, da lahko zavezanci obračuna DDPO in DohDej oddajo do konca aprila 2021," so zapisali na Fursu.

AJPES pa je prav tako obvestil zavezance, da bo aplikacija za predložitev letnih poročil na portalu AJPES odprta tudi po 31. marcu 2021. Roki za predložitev premoženjskih bilanc ostajajo nespremenjeni.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj