Na vsebino

Foto zgodba petkove Vigredi

Pester program, ki se je odvijal od 17. ure dalje na glavnem prizorišču na Trgu svobode, je kljub oblačnemu vremenu spremljalo veliko obiskovalcev. Nastopili so lokalni pevski zbori, predstavila se je Sekcija sommeljejev – vinskih svetovalcev Vinorodne dežele Posavje, nastopila je tudi skupina Kafergeist, ki je tradicionalne ljudske pesmi predatavila v novi preobleki.

Ob 20-ih smo Vinsko vigred 2023 tudi svečano otvorili z govorom predsednice prireditvenega odbora Vinske vigredi 2023, Martine Legan Janžekovič, okronali novo kraljico metliške črnine ter opravili ostale ustaljene protokolarne zadeve.

Tamburaški orkester Dobréč nas je očaral ob zvokih tamburaških strun. Nato pa smo se zavrteli ob melodijah "Grupe Vigor" iz sosednje Hrvaške. Kljub dežju smo se dobro zabavali. Pevec Mario je v zakulisju komentiral, da bila energija občinstva boljša od vseh njihovih pričakovanj in da se v Metliko zagotovo še vrnejo. Skupina je tako dodobra ogrela ozračje starega mestnega jedra. Noč pa smo zaključili z DJ Tomy Vertigo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj