Na vsebino

FOTO: Mladi kiparji ustvarjajo v Črnomlju

Včeraj se je v organizaciji ZIK Črnomelj pričela 15. Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj. Po dveh letih premora zarade epidemije organizatorji tokrat znova v živo gostijo 32 mladih kiparjev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine, ki ustvarjajo v štirih delavnicah: keramika (mentorica: Satya Pene), siporeks (mentor: Boštjan Kavčič), montažna plastika (mentor: Vasja Nanut) in instalacija (mentorica dr. Bea Tomšič Amon).

Tema ustvarjanja »Začeti na novo, začeti po zeleno« se navezuje na čas, ki bo prišel po epidemiji in krizi, ko bomo primorani začeti na novo in se vse več vračati nazaj k naravi. Likovna dela bo ocenjevala tričlanska strokovna komisija, izdelke pa si boste lahko ogledali danes ob 17. uri na zaključni razstavi v Kulturnem domu Črnomelj, kjer bodo razglasili tudi najboljše kiparje letošnje prireditve.

V sklopu kolonije so včeraj pripravili tudi več spremljevalnih dogodkov. V centru Črnomlja so prižgali 11 velikonočnih lampijonov, ki so jih ustvarili belokranjski umetniki, zvečer pa so v tamkajšnjem Kulturnem domu odprli še razstavo keramike Vasje in Tine Nanut z naslovom Beštice vseh sort. Za glasbo je poskrbel dvojec 2B.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj