Na vsebino

Evropski poslanec dr. Klemen Grošelj danes v Črnomlju

Evropski poslanec dr. Klemen Grošelj (Renew Europe) bo danes, v torek, 20. septembra, obiskal občino Črnomelj. Srečal se bo s predstavniki Osnovne šole Milke Šobar - Nataše, Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Občine Črnomelj in predstavniki civilne družbe. Namen obiska se je seznaniti z evropskimi projekti, ki se izvajajo na lokalni ravni, težavami prijaviteljev in preveriti, kako so določene evropske politike uspešne v realnosti. Poslanec želi tudi preveriti, kako v Beli krajini gledajo na vstop Hrvaške v schengensko območje ter kako so na lokalni ravni pripravljeni na črpanje evropskih sredstev iz nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost. Še posebej ga zanimata mnenji glede digitalizacije in zelenega prehoda družbe. Ob koncu dneva se bo srečal še s člani in simpatizerji Gibanja Svobode v Beli krajini, s katerimi bo izmenjal mnenja in stališča o razvoju Bele krajine; prav tako bodo govorili o temah, ki so pomembne za politiko na lokalni ravni ter kako v razvoj regije vključiti tudi evropska sredstva.

dr.Klemen Grošelj je član evropske liberalne politične skupine Renew Europe. Je član odbora za zunanje zadeve, član odbora za varnost in obrambo ter nadomestni član odbora za industrijo, raziskave in energetiko. Za politično skupino pokriva področje predpristopne pomoči za države kandidatke, spremlja napredek Srbije, BiH in Črne gore pri približevanju EU ter je v skupini odgovoren za pripravo nove evropske plinske zakonodaje ter implementacijo nove evropske industrijske strategije.

V poročilu družbe Eulytix, ki ocenjuje uspešnost posameznega poslanca skozi njegovo delo (pri čemer na analizo ne vpliva število mandatov oziroma podobni kriteriji, ki so pogosto del tovrstnih analiz), je v obsežni analizi dr. Grošlja uvrstilo med najuspešnejše poslance parlamenta, saj mu je dodelilo 9. mesto med 705 poslanci.

Plačana objava
Vir: European Parliament, Renew Europe Group
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj