Na vsebino

Erasmus+ LUNNI sestanek v Italiji se zaključuje

Kot smo že poročali v začetku tedna so se naši štirje dijaki, Brin, Luka, Vid in Žak, z mentoricama, Alexandro Kočevar in Jeleno Šikonja, v okviru Erasmus+ projekta od sobote mudili v Italiji.

Po prijetnem sprejemu in predstavitvah posameznih ekip so gostitelji Italijani pripravili pester program dejavnosti v nadaljevanju tedna.

V torek smo se tako odpravili v narodni park Foresta Umbra ali po slovensko temni gozd in združili uživanje v naravi, slikanje ter športne aktivnosti, popoldne pa smo si ogledali ozke uličice starega jedra vasi Vico del Gargano, im. tudi vasica ljubezni.

V sredo smo se odpravili na podružnično šolo v Cagnano Varano. Domačini so nam predstavili način življenja v teh krajih, nagovorila nas je predstavnica organizacije FAI, lokalna skupina je zaigrala tipične melodije in celo zaplesali smo znameniti "tarantela" ples.

Naslednji dan smo obiskali Monte Sant'Angelo, si ogledali baziliko svetega Mihaela nadangela - svetišče, vključeno na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO - in imeli nekaj prostega časa za nakup lokalnih dobrot. Po povratku na šolo smo vsi udeleženci prejeli certifikate o udeležbi ter sodelovali pri zasaditvi oljke, ob kateri je vsaka delegacija prebrala pesem, ki opeva lepote ali pomen narave. Zvečer je sledila poslovilna večerja. Pred tem so naši fantje izkoristili trenutek prostega časa za (verjetno še zadnji letošnji) skok v morje.

Mi smo medtem že srečno pristali na zagrebškem letališču in se polni vtisov ob novi dogodivščini, novih izkušnjah in novih prijateljstvih odpeljali proti domu. Ciao bella Italia! Pozdravljena domača Bela krajina!

Vir: Srednja šola Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj