Na vsebino

Ekskurzija petih razredov

V sredo smo se petošolci OŠ Metlika odpravili na ekskurzijo po Dinarsko-kraškem svetu. Naša prva postojanka je bil Muzej Cerkniškega jezera, kjer smo si ogledali model presihajočega Cerkniškega jezera in zbirko orodij, ki so jih ljudje včasih uporabljali za ribolov.

Pot smo nadaljevali proti Predjami, kjer stoji visoko v skali slikovit in mogočen Predjamski grad. Navdušila nas je prepletenost naravne jame in zidovja, ki je delo človeških rok. Privlačna in navdihujoča legenda o pogumnem roparskem vitezu Erazmu, ki je ostal nepremagan, dokler ga ni izdal eden njegovih služabnikov ter način njegove smrti pa nam je ostala globoko v spominu.

Nazadnje smo se ustavili še v Postojnski jami. Le-ta je največja kraška jama v Sloveniji in ena najbolj obiskanih slovenskih naravnih znamenitosti. Za turistični obisk je urejenih dobrih 5 kilometrov rovov, v jamo pa smo se zapeljali z majhnim vlakom, kar je bilo največje doživetje dneva. V spremstvu vodičke smo ogled nadaljevali peš in si ogledali izjemne kapniške formacije in podzemne dvorane.

Po dolgem in pestrem dnevu smo se nekoliko premraženi, a polni doživetij vrnili v Metliko z mislijo: »Povsod je lepo, a doma je res najlepše«.

Vir: OŠ Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj