Na vsebino

Ekskurzija na Gorenjsko

V petek ob 7.30 smo se učenci 6. razreda z avtobusom odpeljali na ekskurzijo na Gorenjsko.

Med potjo smo prisluhnili informacijam o zgodovini krajev, ki smo jih pripravili učenci sami. Do slapa Savica smo hodili po strmi poti. Na vrhu smo videli slap, ki je bil prelepe modre barve. Kasneje smo šli do Blejskega gradu, kjer smo imeli prelep razgled na Blejsko jezero in cerkvico sredi jezera. V sobanah gradu smo si ogledali zbirke arheoloških izkopavanj. In ker so bile učiteljice dobre volje, so nas peljale na sladoled na Bled. Na koncu naše ekskurzije smo šli v rojstno hišo našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Tam smo imeli 45 minutno predavanje o njegovem življenju. Ob koncu predavanja smo si ogledali še hišne prostore.

Mislili smo si že, kako se bo dan končal nepozabno, ko smo se peljali proti domu in gledali film Gremo mi po svoje 1. Kar naenkrat se je stemnilo, zgrmelo je, zabliskalo in začela je padati toča v velikosti orehov. Veliko se nas je ustrašilo. Ko smo pa mislili, da je najhujše mimo, nam je skozi streho avtobusa začela teči voda. Veliko nas je bilo mokrih (vključno z učitelji). Mokri smo prišli do Črnomlja v upanju, da je tam boljše vreme.

Te ekskurzije ne bomo nikoli pozabili!

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj