Na vsebino

Ekološko priznanje Breza - Krajinskemu parku Kolpa

V sredo je ob svetovnem dnevu Zemlje, potekala podelitev ekološke pohvale "Breza". V letošnjem letu je pohvalo za skrb pri ohranjanju narave in varstva okolja ter ljudske kulture v Beli krajini prejel Javni zavod Krajinski park Kolpa.

Krajinski park Kolpa poleg nadzora in upravljanja območja narave ob Kolpi opravlja številne druge dejavnosti, ki prispevajo k varovanju naravnega okolja Bele krajine. Zavod ohranja ugodno stanje habitatov ter vrst in s tem ščiti ogrožene avtohtone vrste rastlin in živali. Prav tako prispeva k ohranjanju domače in umetnostne obrti in prenosu znanja na mlajše generacije. Tako ima zavod pomembno vlogo tudi pri trajnostnemu razvoju turizma Bele krajine.

Da je bil dogodek še lepši, so k temu prispevali nastopajoči. Pod vodstvom Katarine Kapš sta nastopili Pevska skupina Dobra volja je najbolja in Pevska skupina Polanski odmev, na koncu pa so zaigrali Preloški muzikanti. Za pogostitev so poskrbele Pečkarke KUD Božo Račič Adlešiči.

Vir: KP Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj