Na vsebino

Eko dan na razredni stopnji

V času od 23. do 29. 3. 2021, so imeli učenci od 1. do 5. razreda EKO DAN. Vodilna tema letošnjega eko dneva je bila "TRAJNOSTNA MOBILNOST".

Učenci so prve dni pomladi izkoristili za vožnjo s skiroji, rolerji, kotalkami, rolkami in kolesi. Pred vožnjo na šolskem igrišču, smo se z učenci pogovorili o pomenu varovanja okolja. Očistili smo okolico šole in ponovili znanje o ločevanju odpadkov.

Eko dan smo povezali s projektom iEarn TALKING KITES. Projekt Talking kites around the world je projekt, ki spodbuja mir, strpnost, spoštovanje, sprejemanje drugačnosti, solidarnost ter združuje otroke s celega sveta, saj ob tej priložnosti izdelajo zmaje, ki jih okrasijo z lepimi mislimi. Ob eko dnevu so učenci spuščali zmaje z lepimi mislimi in ob tem zelo uživali.

Nekoliko drugače obarvan dan je v vseh razredih minil hitro, učenci so ob omenjenih dejavnostih zelo uživali ter se imeli lepo.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj