Na vsebino

Eko dan

Včeraj je bil delovni dan za vse učence matične in podružnične šole OŠ Semič. Z učenci od 1. do 5. razreda smo izvajali različne eko dejavnosti na temo Trajnostna mobilnost.

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki ga vsako leto obeležujemo 7. aprila, smo z raznimi gibalnimi dejavnostmi, ki smo jih izvedli na eko dnevu, poudarili tudi pomen zdravja.

Zjutraj smo z učenci od 1. do 5. razreda najprej očistili okolico šole po začrtanem planu, nato smo se z učenci 1. triade odpravili na krajši pohod po okolici Semiča. Po prihodu nazaj v šolo je vsak razred izvajal različne eko dejavnosti.

Učenci 1. razreda so se na parkirišču pred gasilskim domom urili v vožnji s skiroji, rolerji, kotalkami.

Učenci 2. razreda so izdelovali podobe avtomobilov iz naravnih materialov.

Izdelovanja skice - Moja pot v šolo, so se lotili učenci 3. razreda.

Učenci 4. in 5. razreda so se odpravili na pohod na Smuk, kjer so prosti čas zapolnili z igranjem raznih iger na prostem.

Na podružnični šoli Štrekljevec pa so učenci očistili in uredili okolico šole, odšli na pohod po učni poti in izkoristili lep sončen dan za vožnjo s skiroji, kolesi in rolerji.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj