Na vsebino

Ekipa prve pomoči RK Metlika na mednarodni praktični vaji

Na mednarodni praktični vaji na temo potresa, ki potema med 4. in 8. oktobrom na področju Ljubljane, Vrhnike in Logatca, se je odzvala tudi ekipa prve pomoči Rdečega križa občine Metlika. Sodelovali so v vlogi oskrbovancev poškodovanih na posameznih deloviščih. Zaradi potresa so imeli zasutje v rovu, enega poškodovanega in enega preminulega. Potrebna je bila psihosocialna pomoč za ženo in otroke preminulega, ter oskrba poškodovanca z vbodno rano na prsih, kateri je obtičal v rovu. Reševanje je potekalo v sodelovanju še drugih sil v sistemu zaščite in reševanja (CZ, GASILCI…) Po besedah vodje je bilo reševanje pravočasno, pravilno in uspešno.

Osnovni namen mednarodne vaje je povečati pripravljenost in sposobnost odzivanja celotnega sistema zaščite, reševanja in pomoči v Sloveniji ter mehanizma Unije na področju civilne zaščite v primeru velikega potresa, ki prizadene osrednjo Slovenijo.

Veseli smo, da smo imeli možnost sodelovati na vrhunsko pripravljeni vaji, čestitke organizatorju in ekipi prve pomoči Rdečega križa Metlika za odziv in pripravljenost.

Vir: RK Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj