Na vsebino

Eden je napihal, drugi padel s kolesom, na Lokvici kradel, ilegalno čez mejo

Kolesar se je pri padcu huje poškodoval (simbolna slika).
Kolesar se je pri padcu huje poškodoval (simbolna slika).

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 31. 5. in 3. 6. posredovali v 229 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 652 klicev.

Kršitelj z 1,7 promili alkohola

Metliški policisti so bili v petek okoli 19.30 uri obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz smeri Novega mesta proti Metliki in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. 47-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov (1,7 promila) alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvah voznika bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Hudo poškodovan kolesar

V nedeljo nekaj pred 11. uro so bili črnomaljski policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je 41-letni moški kolesaril na območju Doblič. Pri vožnji po klancu navzdol naj bi izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Tatvina

V Gornji Lokvici pri Metliki je med 29. in 30. majem nekdo iz odklenjene garaže stanovanjske hiše ukradel motorno žago in električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1.200 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 31. majem in 3. junijem na območju Preloke, Žuničev in Vinice prijeli 11 državljanov Sudana, štiri državljane Maroka in državljana Alžirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj