Na vsebino

Društvo diabetikov Metlika na okrevanju v Rogaški Slatini

Skupina Društva diabetikov Metlika je bila na okrevanju v Rogaški Slatini od 14. 5.-21.5.2017 in je štela 46 članov iz Metlike, Črnomlja in Semiča.

Ob prihodu v hotel Sava so nas prisrčno pozdravili, nam predstavili aktivnosti za 7 dnevno bivanje in nam zaželeli prijetno počutje.

Vsako jutro smo si izmerili sladkor v krvi in nadaljevali z jogo in dodatnim razgibavanjem. Pred zajtrkom in ostalimi obroki smo popili donat z magnezijem ali vodo styria, obe iz izvira. Po zajtrku si je vsak prilagodil program po svojih potrebah.

Na razpolago smo imeli kopanje v bazenu s termalno vodo, savnanje, telovadbo v bazenu za razgibanje, poležavanje na ležalnikih na prostem, pohode po bližnji okolici, izbrane masaže in določene terapije.

Bili so vodeni pohodi po Rogaški Slatini, ogled Ivanovega vrelca in pokušina »železne vode«, ogled Anine kapelice in Aninega dvora. Na mednarodni dan muzejev smo si ogledali muzej v Aninem dvoru.

Kosila so bila raznovrstna in kvalitetna, določena hrana je bila prilagojena diabetikom. Vse odvečne kalorije smo po kosilu porabili s plavanjem ali pohodi. Šli smo na Janino, Ivanov hrib, Cvetlični hrib in Bellevue.

Večere smo izkoristili za sprehode po urejenem parku, igranju prstometa in druženju.

Imeli smo dva kvalitetna predavanja, o zdravi prehrani in načinu priprave jedi s poudarkom na prehrani diabetikov in predavanje o terapevtski kozmetiki nove generacije podjetja Enikam o izdelkih Oxilver, o zaviranju in zdravljenju glivičnih okužb nohtov in kože in hitrejši obnovi s kombinacijo aktivnega kisika in ostalih sestavin. Kozmetiko ki jo uporabljajo pri pedikuri smo jo lahko tudi kupili.

Udeležili smo se vaj za vsakodnevno razgibavanje hrbtenice. Vsa predavanja in predstavitve so bile zelo obiskane.

V kulturnem domu Rogaške Slatine smo si ogledali regijsko tekmovanje otroških in mladinskih peskih zborov, srečanje citrarjev in letni koncert moškega pevskega zbora.

Odpeljali smo se tudi v športno dvorano Balinček, kjer smo trenirali balinanje, ki bo disciplina na športnih igrah diabetikov, dne 27.5.2017, v Olimju.

Obiskali smo konfekcijo »Marja«, najstarejšo lekarno v Olimju in podjetje »Afrodita«, ki izdeluje naravne negovalne izdelke.

Bili smo zadovoljni in sproščeni, vzeli smo si čas za kavico in pogovore, veliko smo se družili, ob večerih tudi zaplesali.

Teden okrevanja je minil prehitro, zadovoljni smo bili s svojo aktivnostjo in zdravim slogom življenja, saj samo na tak način obvladujemo svojo bolezen in si izboljšamo kvaliteto življenja.

Srečno smo prispeli domov vsi polni vtisov, novih doživetij in dobre energije.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj