Na vsebino

Drugačne pravljice v aprilu

V aprilu smo se z našimi udeleženci Drugačnih pravljic pogovarjali o Almi Karlin, prisluhnili pa smo tudi dvema zanimivima in humornima zgodbama – O petelinu, ki je želel leteti ter zgodbo o zaljubljeni kokoški.

Uporabniki bivalne in delovne enote ter enote Vinica so preko zgodbe spoznali svetovno popotnico, raziskovalko, pisateljico in poliglotko Almo Karlin. S pomočjo globusa smo si nazorno ogledali njeno osemletno potovanje okrog sveta, na katerega se je podala popolnoma sama. Spoznala je različne kraje, ljudi, njihove običaje in vse to opisala v številnih knjigah, ki jih je izdala.

S skupino učencev iz OŠ Milke Šobar Nataše smo reševali uganke o domačih živalih ter ob prebiranju pravljice spoznali, kaj se zgodi, če se kokoši zaljubijo v petelina. Ker je pred nami velikonočni čas, si je vsak izmed učencev pobarval tudi svoje velikonočno jajce.

Z uporabniki enote Lunca pa smo se spraševali ali petelini sploh znajo leteti. Ker smo bili nekoliko v dvomih, kajti mnenja so si bila deljena, smo si prebrali zgodbo. In ugotovili smo, da je petelin ptič, ki ne more leteti. Ima pa čudovito pisano perje, katerega lahko s ponosom razkazuje.

Aprilske pravljice so bile tudi zadnje v letošnjem šolskem letu. Pred nami je samo še zaključno srečanje za vse skupine in vse udeležence projekta Drugačne pravljice. Pripravljamo ga v mesecu maju, ko nas obišče mladinska pisateljica. Katera to bo, pa izveste takrat.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj