Na vsebino

Dobrodelni Florjanov koncert

Prostovoljno gasilsko društvo Črešnjevec je v nedeljo v Kulturnem centru Semič organiziralo dobrodelni Florjanov koncert, na katerem so zbirali denar za napeljavo centralnega ogrevanja v prostorih društva. Koncert je sovpadal z godom svetega Florjana, zavetnika gasilcev. Program na zelo dobro obiskanem koncertu je bil barvit in kvaliteten. Nastopili so: Oktet Konda, Mladinski mešani cerkveni pevski zbor, Vokalna skupina Lan, Country plesna skupina Vrtičkarji, kvartet klarinetov Ad Clarinetum Quartet, Lana Škof, Mladi Belokranjci, Vasovalci, Orientalske plesalke, Martin Špringer – Huč, humorist Oskar Neuvirt, Gašper Filak ter člani PGD Črešnjevec in DMG OŠ Belokranjskega odreda Semič. Program je povezovala Tonja Planinc. Prireditve so se udeležili tudi predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Marjan Šarec, županja občine Semič gospa Polona Kambič, ki sta nagovorila zbrane obiskovalce ter evropska poslanka gospa Romana Tomc. Ob zaključku koncerta se je predsednica društva Sonja Malnarič vsem nastopajočim lepo zahvalila, predsedniku vlade pa poklonila simbolično darilo.

Prostovoljno gasilsko društvo Črešnjevec je bilo ustanovljeno leta 1956 in je eno izmed devetih gasilskih društev, ki delujejo v Gasilski zvezi Semič in Občini Semič. Ob 60-letnici delovanja društva pred tremi leti so prevzeli novo gasilsko vozilo, za katerega so namensko varčevali vrsto let, pri nakupu pa so jim pomagali še Občina Semič, GZ Semič in donatorji. Vozilo je odigralo veliko vlogo pri sanaciji neurja s točo junija 2018 tako v njihovi občini kot tudi v občini Črnomelj. Ker vozilo s seboj prevaža vodo, je zelo pomembno, da se temperatura v garaži ne spusti pod ledišče. Trenutno ogrevajo garažo na električno energijo, njihova velika želja pa je, da napeljejo enotno centralno ogrevanje, ki bo omogočalo uporabo prostorov gasilskega doma (ne samo garaže) tudi v zimskih mesecih. Investicija je zelo velika, zato so se odločili, da organizirajo dobrodelni Florjanov koncert z namenom zbiranja sredstev za pokritje investicije.

Vir: PGD Črešnjevec

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj