Na vsebino

Destinacija Bela krajina ima novo ambasadorko

Za večjo prepoznavnost Bele krajine kot odlične destinacija za aktivne posameznike in družine, smo avgusta na RIC-u podpisali dogovor o sodelovanju s Špelo Vidic. Špelca, kot jo kličejo, bo promovirala outdoor aktivnosti prek svojih socialnih omrežjih, Instagrama in TikToka, na katerih ima več tisoč sledilcev. Je osebna trenerka, ustvarjalka vsebin na socialnih omrežjih, ambasadorka slovenskih znamk, športna navdušenka in aktivna mlada mamica.

Bela krajina ni le Kolpa

Namen promocije Bela krajina Outdoor je prikazati gostom, da Bela krajina ni zanimiva samo v poletnih mesecih, ampak kar celo leto, saj imamo pestro in raznoliko naravo primerno za številne aktivnosti, ki jih lahko počnete v objemu naše narave.

Ste ljubitelj pohodništva ali krajših sprehajalnih poti? Bela krajina se lahko pohvali z 18 pohodnimi potmi. Trenutno skupaj s Planinskimi društvi Bele krajine trasiramo belokranjsko daljinsko pohodno pot, ki bo povezovala vse tri občine, obstoječe pohodne poti ter ponudnike ob njih.

Raje raziskujete na kolesu? Izbirate lahko med 13 kolesarskimi potmi različnih težavnosti, izbirate lahko od lahkih vse do zelo zahtevnih tras. Kolesarska daljinska pot Via Bela krajina je dolga 185 kilometrov njena težavnost pa je odvisna od vstopnih točk in etap, ki si jih izberete.

Seveda ne smemo pozabiti na vodna doživetja na reki Kolpi, ki je glavna dejavnost v poletnih mesecih, a tudi jesen na raftu ali supu ima svoj čar. Ste že slišali za Motokros progo v Stranski vasi pri Semiču? Špelca jo dobro pozna! Če jo že dolgo spremljate na njenih omrežjih veste, da tudi sama vozi po progi, ki je uvrščena med ene najzahtevnejših motokros stez v Sloveniji. Bi belokranjsko pokrajino opazovali iz ptičje perspektive? Ni problema - vzletite iz letališča v Prilozju in si privoščite panoramski ogled, za željne adrenalina pa predlagamo skok v tandemu iz 4000 metrov.

Bela krajina se je letos pridružila združenju GIZ Slovenia Outdoor

Glavni namen združenja je promocija in marketing vseh outdoor (zunanjih) aktivnosti v Sloveniji, predvsem na tujih trgih. Združenje se ukvarja tudi z razvojnimi nalogami v smislu optimizacije zakonodaje, umeščanjem novih daljinskih poti v Sloveniji, razvojem produktov in sodelovanjem v digitalnih medijih. Letos so izdali Slovenia Outdoor mobilno aplikacijo, na kateri so tudi kolesarske, pohodne poti in zanimivosti Bele krajine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj