Na vsebino

Dediščina Bele krajine

Včeraj je na metliškem gradu potekala akademija, ki smo jo naslovili Dediščina Bele krajine. Da je ta pestra in bogata, ni potrebno posebej poudarjati. Zagotovo pa lahko na bogastvu kulturne in naravne dediščine Bele krajine še bolj gradimo in razvijamo turistično ponudbo Bele krajine. In k temu je prispevala tudi današnja prva in kot načrtujemo v Metliki, ne zadnja akademija. Med nami so bili izvrstni predavatelji, strokovnjaki vsak na svojem področju, ki so predstavili, osvetlili nekaj tem, ki so morda prezrte, ki jim morda dajemo premalo pozornosti.
Radi rečemo, ali pa zapišemo, da je naša Bela krajina, deželica med Gorjanci, Kočevskim rogom in reko Kolpo zares nekaj posebnega. A to ni zadosti. Treba je pritegniti turiste, da jo obiščejo, doživijo in spoznajo. Pomembna je torej promocija. Akademija Dediščina Bele krajine je k temu nedvomno pripomogla.

Predavatelji so bili prof. dr. Jože Gričar, prof. dr. Miha Japelj, dr. Božidar Flajšman, dr. Julij Nemanič, pesnica Marjanca Kočevar in enolog Jure Štalcar. Pozdravni govor je imel župan Darko Zevnik, za izjemno glasbeno kuliso pa je poskrbel Godalni trio Battalia.

Za pogostitev so poskrbeli pri Gostišču Kapušin, za metliško črnino pa pri KZ Metlika, foto Jan Kocjan. Hvala vsem povabljenim, ki so se udeležili akademije. Se vidimo prihodnje leto.

Organizacija: Občina Metlika, Zavod Metlika, TIC Metlika.

Vir: Turizem Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj