Na vsebino

V Metliki padel aprilski temperaturni rekord, sledi vremenski preobrat

V Metliki so včeraj izmerili 31,8 stopinje Celzija, kar je aprilski temperaturni rekord. V Dobličah je bilo 31,2 stopinje, več kot 30 stopinj so izmerili še na osmih meteoroloških postajah, aprilski temperaturni rekord pa je bil presežen na kar 42 postajah, je sporočil Arso.

Prejšnji izmerjen aprilski rekord je bil 30,6 stopinje Celzija, izmerjen 28. in 29. aprila 2012 v Slapu (pri Vipavi) in na Bizeljskem.

Danes bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Popoldne se bo na severozahodu oblačnost povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 °C, najvišje dnevne od 21 do 26 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo povečini sončno z občasno koprenasto oblačnostjo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Popoldne se bo na območju Alp postopno pooblačilo.

Obeti

Jutri zjutraj bo v severnih krajih začelo deževati. Čez dan se bodo padavine postopno širile proti jugu in popoldne zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Hladilo se bo, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja. Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 700 m, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji Sloveniji še niže.

V sredo in v četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno in dokaj hladno, nastalo bo nekaj popoldanskih ploh ali neviht.

Vir: ARSO, foto: A.R.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj