Na vsebino

Današnje fotografije Kolpe

Po hidrološki prognozi Agencije RS za okolje se je naraščanje rek na zahodu države prehodno ustalilo, nekatere reke upadajo. Ob ponovni okrepitvi padavin danes popoldan in v noči na ponedeljek je možen ponoven porast rek v večjem delu države. Ob nevihtah in močnejših nalivih lahko danes popoldan in zvečer hitro porastejo in poplavijo manjše reke in hudourniki v večjem delu države.

Opozorilne pretoke presegajo reke: Tolminka, Sava Bohinjka s pritoki, Vipava s kraškimi pritoki ter Kolpa v zgornjem in srednjem toku. Pretoki naštetih rek so ustaljeni. Opozorilni pretok je presegla tudi Ljubljanica v Mostah, ki bo danes in jutri predvidoma še nekoliko porasla.

Danes bodo močneje porasla tudi Sava v srednjem in spodnjem toku. Sava v Hrastniku bo opozorilni pretok presegla predvidoma danes okoli 14 ure.

V fotogaleriji si lahko ogledate kako je danes izgledala Kolpa od Poljanske doline pa do Jurovega, nasproti Primostka in kampa Big Berry.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj