Na vsebino

CSD Črnomelj uspešno izvedel Poletne delavnice za otroke

Center za socialno delo Črnomelj je v juliju in avgustu pripravil sklop poletnih delavnic za otroke. Delavnice so potekale enkrat tedensko v dopoldanskem času v pravljični sobi Knjižnice Črnomelj in enkrat tedensko v dopoldanskem času v Kulturnem centru Semič.

Otroci so na delavnicah ustvarjali in razvijali kreativni um. Spoznavali so različne materiale in tehnike ustvarjanja ter se učili ustvarjati s papirjem, das maso, filcem, lesom, plastiko, risali, slikali itn. Otroci so si krajšali čas tudi z družabnimi in športnimi igrami. Otroke smo spodbujali k razvijanju ročnih spretnosti in smisla za oblikovanje in tehniko.

Na delavnicah so sodelovali otroci, ki so bili vključeni v program Socialno vključevanje posebej ranljivih skupin, vabljeni pa so bili tudi drugi otroci od 6. leta starosti naprej, ki so čez poletje želeli početi kaj kreativnega in družabnega.

Poleg tega, da so otroci razvijali ustvarjalnost pa so krepili tudi socialne stike, ki med poletnimi počitnicami nekoliko oslabijo. Center za socialno delo pa se je skušal s svojo prisotnostjo v lokalnem okolju približati širši javnosti.

Naše poslanstvo približevanja širši javnosti pa se bo nadaljevalo tudi v septembru, ko načrtujemo izvesti več skupin namenjenih ranljivim ciljnim skupinam, kot so brezposelni, razvezanci, matere samohranilke. V poteku pa sta že dve podporni skupini, namenjeni staršem in žrtvam nasilja. Za več informacij o podpornih skupinah lahko pokličete na telefonsko številko 07 306 23 70.

Vir: CSD Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj