Na vsebino

Črnomelj gosti novo EVS prostovoljko iz Poljske

Mladinski center BIT z marcem 2017 gosti EVS (Evropska prostovoljska služba) prostovoljko iz Poljske – Justyno, ki bo z nami do začetka septembra.

Zakaj si se odločila za vključitev v program Evropske prostovoljske službe?

Justyna: Pogovarjala sem se z veliko prijatelji, ki so že bili prostovoljci v različnih organizacijah in vsi so mi povedali, da je to ena res posebna izkušnja, kjer lahko spoznaš ogromno novih ljudi, novo kulturo, se naučiš veliko novih stvari, ter spoznaš samega sebe. Takoj sem bila pripravljena spustiti se v to avanturo.

Kako to, da si se odločila ravno za Slovenijo?

Justyna: Ko sem iskala priložnost za svojo EVS izkušnjo, nisem iskala v kateri državi bom opravljala dejavnost, ampak kakšne so aktivnosti same organizacije, s čim se organizacija ukvarja, kakšen ima vpliv na lokalno okolje, in zato mi je bil Mladinski center BIT pisan na kožo. Nimam veliko izkušenj z mladinskim delom, ampak me zelo zanima kako to vse poteka, kakšne so aktivnosti, kako vključiti mlade v aktivno participacijo. Zelo se veselim sodelovanja z Mladinskim centrom BIT.

Kaj pričakuješ od EVS izkušnje? Kaj ti bo prineslo novo delovno/življenjsko okolje?

Justyna: Rada imam nove izzive, delo z mladino, organizacijo dogodkov, delo v internacionalnem okolju. Vse to me čaka v Mladinskem centru BIT in menim da se bom zelo veliko naučila v naslednjih 6 mesecih preživetih v Črnomlju. Verjamem, da me bo sama izkušnja spremenila, seveda v pozitivnem smislu.

Kako lahko prispevaš k boljšemu delovanju Mladinskega centra BIT?

Lahko svetujem in delim svoje izkušnje pri promoviranju Bele krajine kot turistične destinacije, saj sem zaključila študij turizma, smer hotelski menedžment. Na tem področju imam večletne izkušnje, saj sem bila še pred kratkim zaposlena v enem izmed hotelov v Varšavi.

Beseda ali dve za prebivalce Črnomlja?

Rada bi vas povabila na svoj prvo predstavitev o Poljski, kjer se bomo pogovarjali o trenutni situaciji na Poljskem, človekovih pravicah, diskriminaciji žensk, beguncih in še več. Pogovor bo potekal ta petek, 10. marca ob 19.00 v prostorih bivšega dijaškega doma Črnomelj (ul. Otona Župančiča 7) v drugem nadstropju.

Vir: Mladinski center BIT

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj