Na vsebino

Črnomelj gosti dve EVS prostovoljki iz Poljske

Mladinski center BIT od letošnjega marca gosti dve EVS (Evropska prostovoljna služba) prostovoljki iz Poljske – Emilio in Olo. V Črnomlju ostajata do novembra, v tem času pa ju lahko srečate na različnih aktivnostih.

  • ob ponedeljkih (17.00, bivši Dijaški dom Črnomelj) pripravljata kreativne delavnice za otroke,
  • ob torkih poljščino za odrasle (19.00, bivši Dijaški dom Črnomelj),

ob petkih (20.00, bivši Dijaški dom Črnomelj) pa TED večere z diskusijo.

​Zakaj ste se odločile za vključitev v program Evropske prostovoljne službe?

Emilia: Ker je to odlična priložnost za spoznavanje novih ljudi, kulture in države. Poleg tega je zame EVS priložnost, da spremenim samo sebe in svoj način življenja.

Ola: Jaz sem potrebovala spremembo v življenju, hotela sem videti življenje iz druge perspektive. Zame je EVS priložnost, da nekaj dobrega naredim za druge in to me trenutno najbolj motivira za delo.

Kako to, da ste se odločile za Slovenijo?

Emilia: Najprej sem se prijavila na EVS projekte v Nemčijo in Španijo, v velika mesta. Žal tam nisem bila sprejeta, zato sem začela gledati za manjšimi državami. Poleg tega še nikoli nisem bila v Sloveniji, zato se mi je zdela to super ideja.

Ola: Jaz sem si naredila seznam držav, ki jih preferiram. Nato sem iskala ponudbe in teme projektov in tako našla Mladinski center BIT. Poleg tega so mi prijatelji rekli, da je Slovenija vredna ogleda.

Kaj pričakujete od EVS izkušnje? Kaj vam bo prineslo novo delovno/življenjsko okolje?

Emilia: Mislim, da je in še bo to krasno obdobje mojega življenja. Dobila bom prijatelje za vedno, nove izkušnje na različnih področjih. Predvsem bi rada delala z otroki, saj se v bodoče vidim v taki vlogi.

Ola: Zame je to izkušnja, ki mi bo spremenila življenje. Postajam bolj svobodomiselna in skušam reševati nepredvidljive situacije na najboljši možni način. Poleg tega začenjam razumeti sama sebe veliko bolje.

Vir: MC Bit

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj