Na vsebino

Črnomelj fčasih (275)

Avguštin Dichlberger nam je prinesel kar nekaj fotografij. Večino smo posredovali Blažu Kočevarju za profil Semič v starih cajtih, tale kegljaška ekipa pa sodi na našo stran.

Gre namreč za kegljaško ekipo "TOZD Dolenjska - Črnomelj". Podjetje je bilo del sistema Emona - Ljubljana.

Na fotografiji stojijo (z leve): Oskar Hudak, Vlasta Kmetič, Brane Podgornik (pok.) in Matija Hudak.

Čepijo (z leve): Marinka Ivec (poročena Muller), Avguštin Dichlberger) in Vida Vidmar.

Na tekmovanje so potovali s posebno vlakovno kompozicijo, saj je bilo udeležencev nekaj tisoč. Kot pravi Dichlberger so se na vlaku pridno pripravljali na tekme (nogomet, košarka, kegljanje, vlečenje vrvi ...) in je zato že v Slavonskem Brodu zmanjkalo pijače (beri pivo, vino, rakija ...). So pa zato železničarski sprevodniki postali kelnarji in so poskrbeli za dopolnitev takšnih in drugačnih zalog.

V ekipi kegljačev je bil tudi svetovni rekorder Miro Steržaj, s katerim s je Avguštin Dichlberger kot Šokec pomeril za 1. mesto. Seveda mu je, kot se za Belokranjce spodobi, prepustil zmago (zgrešil je namreč odločilen met za zmago in bil na koncu četrti).

Gostitelji so tako naše kot tudi ostale tekmovalce zelo dobro sprejeli in jih peljali na oglede zgodovinskih poslopij pa tudi lokalnih kafan, kot je še zapisal Dichlberger in te igre iz leta 1984 so za marsikoga ostale nepozabne.

Vir: Črnomelj fčasih

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj